Rysk kaviar och rysk vodka


Salzburger Nocker


Igår var det Thanksgiving-middag nummer två och precis som alltid här så äter man sin mat och sen reser sig upp och går direkt efteråt. Eftersom vi hade planer efter middagen så var det för en gångs skull bara perfekt.

Vi åkte över till klasskompisen Shaynes hus där lite andra klasskompisar från Law School och vår ryske gästprofessor hade dukat upp en buffé. Vår professor hade tagit med sig rysk kaviar och rysk vodka som han tyckte vi alla skulle få testa på. Han talade om för oss att i Ryssland så dricker man minsann inte vodka i små shotglas, där är det vanliga välfyllda dricksglas som gäller. Just den kulturbiten testade vi dock inte på.

Inte förvånande så gillade jag inte kaviarn eftersom jag inte gillar något som kommer från havet men det var ändå spännande att smaka, man kände hur varje ägg ploppade sönder i munnen. Därefter fick vi österrikiska efterrätten Salzburger Nocket, någon slags citron- och vaniljmaräng med vaniljsås och bärkompott.





Kommentarer
Postat av: Sofia

Jag är stolt att du provade maten även om den kom från havet. :)

2011-11-18 @ 21:40:29
URL: http://borninmay.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0