Försäkring och bostadsgaranti



Nyligen hemkommen från informationsmötet om höstens utlandsstudier i Oklahoma så vet jag nu lite mer. Visserligen är jag ju så ivrig och kunskapströstande att jag luskat ut massvis själv men några nyheter dök ändå upp. Positivt är helt klart att mitt universitet var det enda av allihopa som erbjuder bostadsgaranti till sina utbytesstudenter. De vill säga, jag behöver inte bry mig om att ordna boende om jag inte vill. De kommer att servera det åt mig. Smooth.

 

En annan reflektion jag fick är att jag älskar mitt jobb som reseskadereglerare! Snacka om att det hjälper mig i mitt resande liv. Alla på mötet var helt skräckslagna inför allt vad försäkring heter. Till och med vår utlandskoordinator som höll mötet hade noll koll på vad en reseförsäkring innehåller. Jag känner mig trygg. Jag har läst igenom villkoren - det ser ut som vanliga resevillkor och jag ser att Falck travelcare är den larmcentral som försäkringen arbetar med och det gör vi med och dem är super!

 

FÖrsäkringen går däremot ut 14 dagar efter terminens slut och eftersom jag tänkte resa runt en hel månad efterså krävs det en extra försäkringen. Kostnaden för tvåveckorsförsäkringen är kanske inte den roligaste men jag chansar inte och är utan. Försäkringspremien är ingenting mot de läkarvårdskostnader jag haft i mina ärenden på jobbet från just USA...



RSS 2.0