Om resan



Vart ska jag åka?

Norman, Oklahoma. En liten stad med mycket studenter som ligger några mil söder om Oklahoma City som är staten Oklahomas största stad. Här ligger University of Oklahomas huvudcampus.

När ska jag åka?

Avresa sker från Sverige den 14 augusti och hemresa sker 5 månader senare.

Vad ska jag göra där?
Jag ska plugga som utbytesstudent.

Vilka kurser ska jag läsa?
  • International Law Foundations
  • Introduction to the American Legal System
  • Business Writing
  • Sociology of Law
  • Introduction to Sociology

Vad gör jag till vardags när jag inte är i Oklahoma?
Pluggar till jurist



 


På gränsen

 

Min termin är slut den 16 december och mitt visum räcker 30 dagar efter terminens slut. Om jag räknar så får jag det till att 15 januari är den 30e dagen.

Precis den 15 januari har jag bokat hemresebiljetten. Klockan 21.00 på kvällen dessutom. Tur att man har sån marginal? Jag blir minsann lite nervös av det så jag var tvungen att höra med ambassaden vad som händer om jag blir försenad ett par dagar av någon anledning. Blir de upprörda på mig då?

Klart man vill passa på att utnyttja de 30 dagar man har. Om man ska behöva boka hemresan efter 20 dagar utifall att så är det galet men ändå. Lite marginal hade förstås varit skönt.

Jag hoppas jag får svar imorgon. Nu ska jag ta och införskaffa ett par amerikanska adaptrar!

 

 


Tid för visumintervju

 

 

Så kom äntligen visum-dokumentet från skolan och idag kunde jag fylla i den internetbaserade visumansökan som tog över en timme att fylla i! Byråkrati.

Väl framme vid tidsbokning för intervju blev det ännu svettigare. FÖrsta lediga tid är först den 21 juli och dessutom var bokningssystemet trasigt och ingenting fungerade att boka.

Nu äntligen fungerade det. Intervju på ambassaden 21 juli kl. 09.30. Riktigt jobbigt att det var över månadens väntetid. Det innebär att jag får tillbaka passet bara någon vecka innan avfärd och om något mot förmodan är fel i ansökan och måste göras om så är jag körd. Jag har inte tid för att göra om processen.

Keep your fingers crossed!

 

 


Dokument DS-2019

 

 

Om exakt 2 månader har mitt flyg precis lyft från svensk mark och jag är påväg mot ett härligt äventyr! Idag skickades visumdokumentet DS-2019 äntligen från skolan så snart kan jag boka in intervjun på ambassaden så att det blir gjort.

Fredrik har redan sin intervju inbokad så förhoppningsvis går det enkelt för mig när jag väl ska köra igång med ifyllande av min egen ansökan. Jisses, så byråkratisk och amerikansk processen är.

 

 


RSS 2.0