Ivrig på besked



En egenskap hos mig själv som är både negativ och positiv är att jag alltid varit väldigt ivrig. Om det är något som är roligt så ska det gärna hända NU NU NU. På en gång.

 

Sån är jag nu. Ansökan är inskickad och allt från min sida är klart. Allt jag kan göra är att vänta på nästa steg.

 

Jag vill inte vänta. Jag vill ha besked. Jag vill ha nästa steg. NU NU NU!

 

Fredriks ansökan till Santa Barbara, check! Vi får vänta tillsammans i alla fall. Något som noterats är att Santa Barbara, Kalifornien är väldigt mycket dyrare än Norman, Oklahoma. Lucky me.

 

 


Nu är det all-in

 

 

Ansökan är ifylld, färdig och inlämnad till internationella koordinatorn och faxas imorgon över till University of Oklahoma så de kan påbörja antagandeprocessen.

 

Jag håller mina tummar för att jag får mina förstahandsvalskurser och att antagningsbesket kommer hyffsat snabbt så att man kan börja ordnandet med visum dvs. boka in intervju på amerikanska ambassaden. Jag hade tänkt vara klar med allt förarbete så fort man kan så man bara kan längta resterande tiden.

 

Planering i form av vad man ska packa är ju bara skojigt att ha kvar men pappersarbete och fixa handlingar hit och dit är skönt att få i ordning direkt.

 

Från och med nu är det på riktigt. Jag och A (tjejen som jag åker med) tittade på flygbiljetter idag och nästa vecka blir det bokning.

 

 

Yihaaaaaaaaaa!


Första mötet med reskamraten



Idag mötte jag upp med vad om troligtvis kommer att bli min reskamrat och det var så härligt att möta en person som är lika ivrig och förväntansfull som jag är! Vi hann bara ses en snabbis och insåg snabbt att vi måste ses ordentligt under nästa vecka och kika på allt. Boende, flyg, kurser m.m. Det är mycket som ska fixas och för hennes del är det svårare än för mig eftersom hon är finsk medborgare.

 

Jag inser hur tur vi i Sverige har som får så stort studiemedel. Det fantastiska är att CSN har en tabell över hur mycket man kan få i lån i olika länder beroende på hur dyr levnadsstandarden är för en student där. Detta innebär att jag i USA kan få nästan det dubbla mot vad jag får här i Sverige. I Finland är studiemedlen desamma oavsett i vilket land man pluggar så hon måste se till att ha ordentligt med pengar på banken för att visa universitetet att hon har tillräckligt med pengar för att finansiera sin studietid.

 

Dessutom hade hon koll på när vi måste vara där. Den 15 augusti 2011 kl. 15.00 är det möte och inflyttning för alla internationella studenter. Då börjar hösten på allvar!

 

 


RSS 2.0